Skip to content

Välkommen till tandkliniken
där du får all tandvård du behöver!

staende-vit-logo
staende-vit-logo
Nu växer vår verksamhet och vi byter namn samtidigt som vi hälsar tandläkare Jan Renström och tandhygienist Annika Linde välkomna till vår klinik. Nyblivna Simrishamnsbor med lång erfarenhet inom tandvården.
Med bred kompetens kan vi erbjuda allt från förebyggande tandvård med tandhygienistbehandling, tandblekning, allmäntandvård till mer avancerad tandvård, som kron-bro terapi, rotfyllningar och implantatbehandlingar. Vi har avtal med Region Skåne och är anslutna till Försäkringskassan.

Boka tid hos oss

Ring och boka tid för undersökning och behandling på telefon 0414-141 62.

Måndag , tisdag och torsdag 8 – 17. Onsdag stängt. Fredag 8 – 13.

Du kan också maila oss med önskemål om tid. Vår epostadress är info@osterlentand.se

Corona

Vi följer alla uppdateringar om Coronaviruset, liksom myndigheternas rekommendationer. Vi gör allt vi kan för att säkerställa en trygg och säker miljö hos oss.

Vi följer alltid strikta hygienkrav från Socialstyrelsen gällande rengöringsprocesser, desinfektion av behandlingsrum mellan patienter och sterilisering av samtliga instrument som används under behandlingar.

Hos oss kan du känna dig så trygg det går. Men om du känner av symptom på Corona så ber vi dig avstå besök hos oss.

Innan du kommer hit

Första gången du besöker oss vill vi gärna att du fyller i en hälsodeklaration så vi kan se att behandlingen inte påverkar ev sjukdomar och medicinering.

Du kan få hälsodeklarationen här på kliniken att fylla i eller du får gärna ladda ned den här för att fylla i, skriva ut och ta med. 

Klicka här för att ladda ned hälsodeklarationen i pdf-format.

Låt oss sköta om dina tänder så får du behålla dom längre. På köpet får du både fräschare andedräkt och vitare tänder.

Vi är specialister på förebyggande tandvård och hos oss får du alltid en professionell behandling.

Hos oss får du förutom en rengöring av dina tänder en komplett undersökning inklusive röntgen. Skulle det visa sig att du har eventuella kariesangrepp eller trasiga fyllningar som behöver åtgärdas bokar vi in dig hos vår tandläkare Jan här på kliniken eller slussar vi dig vidare till den tandläkare du går hos.

En komplett tandhygienistbehandling inklusive undersökning med röntgen kostar 1080 kr. Har du inte fått någon annan tandvård innan under behandlingsåret så dras ditt ATB (allmännt tandvårdsbidrag*) från priset vilket innebär att du betalar 480 eller 780 kr. Har du uppnått något av karensbeloppen så beräknas kostnaden efter gällande ersättningsregler.

* Under 30 eller över 65 år är bidraget 600 kr, för övriga 300 kr.

Jag borstar mina tänder noga, behöver jag ändå gå till er?

Inflammationer i munnen startar genom att plack samlas under tandköttskanten, där tandborsten inte kommer åt. Den inflammationen gör bl.a att tandens fäste i tandbenet försvagas och gör man inget åt det så blir resultatet tandlossning. Dessutom vet man idag att inflammationen i munnen påverkar både hjärta- och kärl och andra sjukdomar. Så det finns all anledning att se till att inflammationer inte uppstår.

Vår behandling syftar till att ta bort all tandsten både över och under tandköttskanten för att motverka inflammationer.

Behandlingen inklusive undersökning tar ca 50 minuter och om du inte har väldigt mycket tandsten eller en pågående tandlossning så räcker det med ett besök hos oss om året.